reprezentare logo Kosson

Rapoarte de activitate

Rapoarte de activitate

Raport Europeana 2017(The Grey Dance, Wäinö Kunnas, Finnish National Gallery, CC BY)Documentul este acordat cu Planul de Business din 2016 (http://pro.europeana.eu/files/Europeana_Professional/Publications/europeana-bp-2016.pdf), care și-a propus să „Creeze Conexiuni Culturale”.

Puncte forte Europeana pentru 2016:

Europeana 280 - ținta a fost punerea sub același hashtag #Europeana280 a cât mai multor opere recunoscute din țările membre. În urma încheierii campaniei s-a născut o nouă secțiune intitulată Artă Europeana (Europeana Art), sub capitolul portalului intitulat Europeana Collections și care este accesibilă la următorul link: http://www.europeana.eu/portal/en/collections/art. Pagina campaniei poate fi accesată la următorul link: http://www.europeana.eu/portal/en/collections/art-history/Europeana280.html

Un punct important pentru cei care lucrează în instituțiile de memorie este cel legat de impactul pe care-l are colecția reprezentată și / sau valorificată digital. Un bun studiu de caz poate fi considerat „Workers Underground”, accesibil de la http://pro.europeana.eu/publication/impact-assessment-case-study

Nici legătura stabilă dintre Europeana și Digital Public Library of America nu a rămas nefructificată. Din această colaborare s-a născut un site centrat pe un document care explică doisprezece drepturi standard pentru resursele digitale culturale prezente online. Site-ul poate fi accesat la http://pro.europeana.eu/publication/impact-assessment-case-study.

Add a comment

Vă mai aduceți aminte de povestea celor 15 bibliotecari care au întreprins de un stagiu de schimb de experiență în Statele Unite ale Americii, fiind beneficiarii  unui program al Centrului Mortenson de la Universitatea din Illinois?

Ei bine, dincolo de http://americabibliotecaruluinecenusiu.blogspot.com/, o resursă pe care o apreciez pentru efortul pus și pentru conținut, a fost acest moment astăzi găzduit de Centrul Cultural American.

La ce am asistat este o experiență personală dar și una de grup care a fost filtrată și rafinată mai departe în câteva materiale prezentate unei bogate asistențe în cel mai plăcut confort termic de care te poți bucura într-o zi toridă de București. Nu era Mântuleasa, dar era o stradă unde amintirile celor 15 s-au concretizat în câteva învățăminte utile… după șoaptele a două doamne respectabile care „documentau” prin uimiri onomatopeice experiențele și realitățile trecute prin ochii colegilor, aș putea să jur că efectele vor fi de durată și sper eu că vor influiența în bine câteva decizii.

Add a comment

Raportul prezent constituie o trecere în revistă a activităţilor Secţiunii de Catalogare-Indexare a Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR), fără a neglija contextul mai larg al asociaţiei în sine, acesta fiind cadrul în care s-au desfăşurat activităţile specifice. Sunt consemnate, în ordine cronologică, cele 4 conferinţe naţionale precum şi întrunirile de lucru desfăşurate în perioadele dintre conferinţele naţionale. {sharethis}

La încheierea mandatului de preşedintă a acestei secţiuni îmi exprim mulţumirile mele faţă de toţi membrii ABR care au înţeles să participe activ la lucrările comune ale acesteia şi sunt conştientă că numai prin implicare directă lucrurile pot avansa în domeniul prelucrării informaţiei şi în cel atât de mult discutat al regăsirii ei. Aş dori ca propunerile inserate în acest raport să constituie sugestii pentru activitatea viitoare a secţiunii. Iar celor două colege alese în noua conducere a Secţiunii de Catalogare-Indexare, Olga Beşchea şi Anca Haţapuc, le doresc mult succes şi multă inspiraţie.

Dr. Victoria Frâncu

9 iunie 2011

Documentul poate fi descarcat de aici: default  RAPORT SECTIUNE DE CATALOGARE-INDEXARE ABR 2007-2010 (85.5 kB) {jcomments on}
 

Add a comment